Zanimljivosti

Budućnost na vratima: VR u kontaktu sa ostalim industrijama

VR IMA SVE VEĆU PRIMENU U RAZVOJU OSTALIH INDUSTRIJA

Virtuelna stvarnost je neko vreme bila vezana samo za igrice, ali kako tehnologija napreduje, sve više i više se koristi u mnogim industrijama u različitim kapacitetima, što vrlo često uključuje obuku za posao ili nove načine upoznavanja publike sa konceptom ili iskustvom.

U nastavku teksta pročitajte koje industrije koriste virtuelnu stvarnost i kako ih ugrađuju u svakodnevni život.

Zdravstvena zaštita

Virtuelna stvarnost  ima više aplikacija za zdravstvenu zaštitu. Jedna upotreba, koja zapravo nije potpuno nova, je upotreba VR u terapiji. Na primer, psihijatri na Univerzitetu u Luisvilu koriste VR u terapiji kognitivnog ponašanja kako bi tretirali pacijente sa društvenim teškoćama ili fobijama stvari poput letenja, komunikacije sa ostalim ljudima ili visine.  Takodje, VR se može primenjivati i kod dece sa posebnim potrebama. U Irskoj, škola u gradu Broughal, iskoristila je VR tehnologije da oživi nekadašnji izgled grada i ruševine starih manastira. Bilo im je potrebno dve nedelje da pomoću starih fotografija sve izgrade, a kasnije su, uz pomoć Oculusa ,,putovali kroz vreme“.

Turizam

Pre nego što stvarno negde otputujete , upoznajte je kroz VR i proverite da li je ta destinacija prava odluka! U decembru prošle godine, destinacija Britanska Kolumbija pokrenula je VR iskustvo pod nazivom The Wild Within, koje sadrži dve opcije: vožnja brodom i planinarenje. Zabavan način da se turistička destinacija približi potencijalnim turistima iz svih delova sveta.

Vojska i sprovođenje zakona

Vojna upotreba VR tehnologija su simulacije koje mogu pomoći u raznim aktivnostima i uslovima borbe. U Arizoni, vojna baza u okrugu Pima, koristi VR u obuci oficira. Scenariji, u koje spadaju operacije sa taocima i deaktiviranje eksplozivnih naprava, mogu proizvesti višestruke ishode u odnosu na to kako vojnik reaguje.

 

Nekretnine

Proverite da li donosite pravu odluku kupovinom nove kuće ili stana i sve to iz vašeg sadašnjeg doma. VR omogućava ljudima da istražuju kuće online kako bi napravili pravi izbor bez puno muke. Kompanija Matterport je lider sa preko hiljadu skeniranih kuća!

Arhitektura

VR postepeno menja način na koji arhitekta projektuje i eksperimentiše sa svojim radom. Budući vlasnici objekata, kao i arhitekte, mogu iskusiti prostor pre nego što se fizički izgradi i naprave se  promene u realnom vremenu, što štedi vreme i novac. Arhitekte već godinama koriste 3D modele, ali koristeći impresivne alate kao što je Revit Live, omogućeno je da razumeju i istražuju prostor na najdubljem nivou.

Takodje, VR u velikoj meri koristi se  u NASA-i, pripremi sportista, filmskoj industriji i mnogim drugim.

Budućnost na vratima: VR u kontaktu sa ostalim industrijama

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore