Igre

Smršajte uz HTC Vive trening

Gejmer koji je izgubio 7 kg uz VR trening.

Oni koji su probali igre poput Audioshield na HTC Vive-u znaju koliko fizički naporno može biti. Za samo par minuta igranja možete se poprilično dobro oznojati i zadihati jer vam telo non-stop u pokretu dok su vam ruke sve vreme ispružene i u visu. Postavlja se pitanje – da li je neko uopšte koristio VR kao osnovni trening?

Odgovor na pitanje iznad je da jeste – njegovo ime je Tim Donahey.

Sertifikovani personalni trener i takmičar u power lifting-u, Donahey je bio u potrazi za alternativnim vežbama kako bi ostao u formi nakon rođenja njegovog sina. Odlučio je da se upusti u VR svet i započne svoje treninge uz pomoć igrica.

U prvih sat vremena igranja koje uključuje 4 različite VR igre, potrošio je 866 kalorija.
Nakon toga Donahey je odlučio da se upusti u izazov od 50 dana treniranja u VR-u. Cilj je izgubiti kilogram nedeljno sa početne 82 kile koristeći samo Vive u jednočasovnim treninzima.

Dobra stvar jeste da svako ko ima HTC Vive može učiniti isto kod kuće bez trenera. Donahey kako su nedelje prolazile otežavao sebi treninge tako što bi dodao dodao prsluk sa tegovima.

Kako jedna trening rutina izgleda?

Ovo su igre koje su zaista zanimljive i učini će vaše treninge manje dosadnim. U isto vreme možete se zabaviti i odraditi trening.
Igre koje je izabrao za trening nisu nasumične, izabrane su u zavisnosti od inteziteta i pogađanja određene grupe mišića. Pored zagrevanja i relaksacije, boks igra kao što je Thrill Of The Fight je igra koja će znatno pogoditi vaš gornji deo tela. Holopoint igra u kojoj se morate dobro kretati kako bi izbegli strele odlično deluja na donji deo tela i na to dodajte čučanj svaki put kada se saginjete, dobijate kompletan trening i odličnu formu.

 

Nakon završene rutine možete pogledati rezultate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Početna težina: 82 kg
Nakon rutine: 75 kg
Struk: Manji za 10 cm

Da li biste se i vi upustili u ovakvu vrstu treninga?

Smršajte uz HTC Vive trening

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore