Zanimljivosti

Nemačka reprezentacija uz pomoć VR tehnologije do naslova prvaka sveta

STRIVR, svetski lider u korišćenju VR tehnologije radi boljih performansi sportista, započela je saradnju sa Nemačkom fudbalskom reprezentacijom. Ovim partnerstvom obe strane će pokušati da istraže mogućnosti VR tehnologije.

Nemačka fudbalska reprezentacija već je koristila savremenu tehnologiju u sklopu svojih priprema za SP 2014. godine, koja je pomogla timu da ubrza igru i stvori više prilika opasnih po protivnički tim.

Nikolas Jungkind, član stručnog štaba nemačke reprezentacije, govori da ima dosta novosti vezanih za VR tehnologiju, koja u bližoj budućnosti može preuzeti veliku ulogu u pripremi sportista za velika takmičenja, iako je to polje još uvek neistraženo. Naime, Jungkind smatra da može doći do ozbiljnih problema jer u fudbalu ima dosta pokreta koje je teže ubaciti u VR.

Primenom VR, nemačka reprezentacija pokušava da otkrije kako golmani mogu da razviju svoje veštine i postanu bolji u odbrani jedanaesteraca i slobodnih udaraca.

 

Jungkind govori da su uz primenu VR tehnologije počele da se primećuju prednosti i da je njihov cilj da budu starteri u uvođenju VR tehnologije u svoje treninge i izradi taktike. Nemačka fudbalska organizacija želi da do primene VR tehnologije dođe i u Bundesligi, dok, najvažniji zadatak ostaje osvajanje SP u Rusiji naredne godine.

Nemačka reprezentacija uz pomoć VR tehnologije do naslova prvaka sveta

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore