VR oprema

Microsoft HoloLens olakšao rad tehničarima u Tisenkrupu

Microsoft HoloLens olakšava rad tehničarima u dijagnozi, popravci i komunikaciji

Augmentovana Stvarnost se do sada pokazala kao odlična u sferi gejminga i zabave i nastaviće da se razvija još više kako tehnologija bude napredovala. Takođe, pokazalo se da Augmentovana Stvarnost može biti korisna i u radu, za primer, NASA koristi specijalne rukavice i Augmentovanu Stvarnost kako bi trenirali svoje astronaute u virtuelnoj Internacionalnoj Svemirskoj Stanici dok u malo drugačijem okruženju, tehničari koriste u popravci liftova.

Na liftove koji su osnovno sredstvo u svakoj zgradi preko četiri sprata jedva da neko obraća pažnju.. dok se ne pokvari. Tisenkrup kompanija, kao jedna od najboljih na svetu u popravci i dobavljanju opreme zna koliko je bitan i najmanji kvar u liftu koji može imati ozbiljne posledice. Prema njihovim rečima u saradnji sa Microsoft kompanijom, trebalo bi da opreme 24.000 svojih tehničara HoloLens uređajem.

Popravka lifta nikad nije bila lakša

Sa ovim uređajem tehničari će biti mnogo efikasniji. U videu iznad, možete pogledati objašnjenje kako će popravke na liftovima koje obično traju i dva sata bez HoloLens-a, biti otklonjene za čak 20 minuta. Takođe možete videti kako tehničar i pre nego što počne sa otkrivanjem kvara, može videti o čemu se radi.

Kada završe sa poslom, pomoćni tehničar može videti šta vidi i tehničar na licu mesta i može mu skrenuti pažnju ukoliko nešto nije uradio kako treba, čak može i obeležiti sumnjivi deo. Komunikacija se odvija preko Skype programa i omogućava korisniku da slobodno koristi ruke dok razgovara. Svetski Trgovinski Centar iskoristio je ovu priliku sa još jednom novom tehnologijom MAX, koja može predvideti kvar i u realnom vremenu šalje alarm tehničarima. Kombinacijom ova dva Svetski Trgovinski Centar je postao simbol unapređenja u ovoj sferi.

Koliko brzo će se i ostale kompanije u različitim industrijama prilagoditi novoj tehnologiji kao što su Augmentovana i Virtuelna Stvarnost ostaje samo da vidimo.

 

 

Microsoft HoloLens olakšao rad tehničarima u Tisenkrupu

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore