VR oprema

Samsung najavio novi Gear VR sa kontrolerom

Gear VR + kontroler

Gear VR sa kontrolerom pomoću kojeg se može vršiti interakcija u igricima ili raznim drugim iskustvima najavljen je pre samo nekoliko dana na konferenciji Mobile World Congress u Barseloni.

Gear kontroler je nešto što je publika željno očekivala već duže vreme i on je pravi odgovor na Google-ov Daydream’s View kontroler. Uz pomoć njega sada se može mnogo lakše vršiti interakcija, touchpad omogućava i lakšu navigaciju video snimaka kao i brojnih mogućnosti u igrama. Takođe postoji i okidač ili triger pomoću kojeg možete odabrati opcije, pomerati objekte, ciljati i pucati.

Dizajniran je tako da se može koristiti samo jednom rukom, na njemu se takođe nalaze i dugmići za povratak na start, jačinu zvuka i vraćanje koraka koji vam olakšava kretanje kroz sadržaj. Pokreću ga ‘AAA’ baterije i trajaće 40 dana uz prosečno dnevno dvočasovno korišćenje.

 

Spremne aplikacije

Pored najavljivanja headseta i kontrolera, Samsung je najavio i više od 70 VR aplikacija koje su u razvoju i kako su sve dosadašnje VR aplikacije kompatibilne sa kontrolerom. Ovo znači da će više od 550 aplikacija biti spremne za prvi dan prodaje kontrolera.

SDK za developere

Ukoliko ste Gear VR developer, Samsung će otvoriti i Gear VR Controller SDK u narednim nedeljama, kako bi mogli početi sa razvojer aplikacija sa kontrolerom. Možete poslati zahtev za SDK i Gear VR Controller ovde.

Poboljšanja headseta

Kada pričamo o novom Gear VRu sa kontrolerom, možemo spomenuti 42mm objektiv sa 101° preglednosti / FOV(Field of View) i napredniju korekciju distorzije kako bi se umanjila mučnina (takozvani ‘motion sickness’). Podržavaju mikro USB i USB Type-C portove. Headset ima i dodatni kaiš za kontroler ukoliko se ne koristi. Poslednja verzija Gear-a biće kompatibilna sa mobilnim telefonima Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 i S6 edge.

 

 

Za sada znamo da će se kontroleri prodavati zasebno za one koji već poseduju Gear VR, ali takođe i u paketu sa Gear VR-om. Više detalja nakon Samsungovog predstavljanja 29.03.2017. godine.

 

Samsung najavio novi Gear VR sa kontrolerom

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore