Apple
VR oprema

Prvi VR ready iMac Pro

Dugo očekivane vesti od Apple-a su stigle! 

Već dugo vremena se šuškalo o Apple-ovom radu u svetu virtuelne stvarnosti, ali nije bilo bitnih novosti, barem ne do sada. Na WWDC 2017 (The Apple Worldwide Developers Conference), Apple je najavio da će  novi model iMac Pro podržavati VR.    

 Do sada, makintoš računari nisu imali dovoljno jake grafičke kartice da pokrenu visoko zahtevan VR sadržaj. Zbog ovoga su se mnogi developeri okrenuli Windows proizvodima, ali to će se ubrzo promeniti.

Novi iMac Pro

Zašto će novi iMac Pro moći da podrži VR? 

Novi iMac Pro dolazi sa Intelovom sedmom generacijom Kaby Lake procesora. Kao i sa novim ekranima koje Apple naziva ‘najboljim ekranima ikada’ koji će biti 43 posto svetliji od prethodne generacije. Modeli od 21,5 inča će podržavati do 32 GB rama, a  od 27 inča čak do 64 GB. Takođe novi iMac Pro dobija 4 Thunderbolt 3 USB-C  porta, što će ga činiti prvim Apple desktop računarom sa port standardom.

iMac cene novih monitora

 Grafičke kartice će biti znatno unapređene sa modelima u rangu najnovijih od ’Nvidie’. iMac modeli sa ekranom od 21,5 inča će imati Intel Iris Plus 640 grafičku karticu, a model 4K od 21,5 inča dobiti Radeon Pro 555 i 560  grafičke kartice. Dok će model 5k od 27 inča  imati  izbor između Radeon Pro 570, 575 i 580 grafičkih kartica sa najviše 8 GB VRAM-a. I baš zbog ovih unapređenja kao i novog makintoševog operativnog sistema – High Sierra, novi iMac Pro će moći da podrži VR.  

 

 Da li će novi iMac biti pravi izbor za vas? 

Međutim ako tražite računar za vaš novi HTC Vive, iMac Pro možda i ne bude pravi izbor. Obzirom da su njegova ciljna grupa profesionalci. Apple je takodje  naglasio da će biti idealan za stvaranje VR sadržaja. iMac Pro izlazi decembra ove godine. Biće uzbudljivo čuti mišljenja developera i videćemo koliko njih će se prebaciti na novi iMac.    

Prvi VR ready iMac Pro

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore