leap motion vr tehnologija
VR oprema

Leap Motion – Investicija od 50 miliona dolara

Uloženo 50 miliona dolara za razvoj tehnologije praćenja prstiju

Microsoft, Google, Facebook i druge kompanije će na tržište pustiti VR i AR headset-ove sa  širokim spektrom mogućnosti. Prošle nedelje Facebook  je objavio da planira  prodavati uređaje od 200 dolara koji će zauzimati jeftin deo tržišta, a Google nastavlja svoj rad na ‘Six degrees of freedom’ standalone headset-u.

Ono što još uvek ne znamo  je kako će teći interakcija korisnika sa virtuelnim svetovima i objektima  u njima. Jedna od mogućnosti je tehnologija praćenja  pokreta ruku i prstiju. Ovo je velika verovatnoća zbog sakupljenih čak 50 miliona od strane kompanije Leap Motion koja otvara kancelariju u Šangaju.

Tehnologija praćenja ruku

Industrija virtuelne stvarnosti na granici eksponencijalnog rasta

Kina je centar proizvodnje u svetu, što znači da postoji veliko tržište VR/AR headset-ova  manje poznatih od onih sa zapada pa je moguće i da žele njihovu tehnologiju. Pored otvaranja kancelarije u Šangaju, izjavili su da će novac biti upotrebljen za napredak i adaptiranje revolucionarne tehnologije praćenja ruku i prstiju koja treba da proširi korišćenje VR/AR uređaja kako u razonodne, tako i u poslovne svrhe.

‘Prirodno korišćenje čitave ruke je fundamentalno za budućnost VR/AR – a, a Leap Motion  je za kormilom broda’  rekao je Majkl Buhvald,  izvršni direktor i jedan od osnivača Leap Motion – a u izjavi :

Kao što je ’touchscreen’ revolucirao mobilne telefone, Leap Motion igra transformativnu ulogu u razvoju VR/AR tehnologije. A kao rezultat, čitava industrija je na ivici sličnog exponencijalnog rasta.

Poteškoće u razvoju Leap Motion tehnologije praćenja prstiju

Praćenje prstiju je neverovatno težak problem da se reši. Eksperti su opisali pokrete prstiju kao jednu od najtežih stvari koje računar može vidi i razume. Na primer, senzori na headset – u ne mogu da vide dodirivanje malog prsta i palca kada su vam ruke okrenute. Bez obzira na to, Leap Motion ostaje na čelu razvijanja ove tehnologije, a njihov rad će postati sve traženiji sledećih meseci i godina.

 

Leap Motion – Investicija od 50 miliona dolara

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore