VR oprema

HTC: Fokus samo ka VR uređajima

Uprkos glavnoj ulozi u razvijanju VR tehnologije, kompanija HTC ima velikih finansijskih problema zbog poslovanja sa velikim gubicima u poslednje dve godine. Pokušavajući da preokrenu stvari restrukturiranjem sredstava i prioriteta, kompanija se suočava sa prodajom fabrike telefona u Šangaju. Prihod od prodaje u iznosu od 91 milion dolara u velikoj meri će biti preusmeren u razvoj HTC Vive-a, prenosi China Daily.

Prodaja fabrike i fokus samo ka VR uređajima

Prošle nedelje, glavni odbor HTC-a, doneo je odluku o prodaji  fabrike, kako bi povratili finansijsku stabilnost. Prema izvoru iz HTC-a, prodaja fabrike od gotovo 120000m2 neće uticati na zaposlene u kompaniji ili planirane proizvodne kapacitete.

Dok je HTC-ovo poslovanje sa telefonima u poslednjih nekoliko godina nailazilo na velike izazove, VR, iako i dalje mali deo ukupnog poslovanja kompanije, smatran je svetlom tačkom još od njenog uvodjenja 2015. godine. Te godine, kompaniija je formirala poslovnicu, HTC  Vive Tech Corporation, da modifikuje i razvija VR tehnologiju, što se veoma ubrzalo nakon izlaska Vive sistema u martu 2016. godine.

Ocena Android Authority-a

Prema Android Authority-u, HTC je prodao još jednu fabriku u 2015. godini za 183 miliona dolara, iako i dalje poseduje i upravlja sa tri ključne fabrike u Tajvanu. Android Authority sumira poslednju prodaju fabrike  i HTC-ove finansijske borbe u poslednje tri godine:

Osnovan 2009. godine, HTC je uglavnom proizvodio telefone za kinesko tržište. U trenutuku kada je kompanija bila najjača, kompanija je rashodovala preko dva miliona mobilnih uređaja mesečno, ali početkom 2013. godine, ugasila je većinu svojih proizvodnih linija zbog smanjene potražnje. Glasine o prodaji objekta u Šangaju pojavile su se u avgustu 2015. godine, ali HTC je to negirao. Suočavajući se sa smanjenjem prodaje, HTC je smanjio radnu snagu i zatvorio većinu prozivodnih linija u poslednjih 5 godina.

Iako HTC nije objavio zvanične podatke o prodaji Vive-a,  smatra se  da od prodaje pojedinačnog uređaja zarađuje 800 dolara, a nedavno su počeli sa uvođenjem različitih finansijskih opcija kako bi HTC Vive postao pristupačniji.

HTC: Fokus samo ka VR uređajima

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore