hp-reverb-vr-headset-
VR oprema

HP Reverb: 4K VR za samo 599 dolara

HP je zvanično najavio novu generaciju svog Windows VR uređaja- HP Reverb. U aprilu ovaj uređaj sa dva kontrolera koštaće 599 dolara.

 

hp-reverb-vr-headset-with-controllers-

HP Reverb ima rezoluciju od 2160×2160 po oku (što  čini 4K uređaj u kombinaciji sa  4320×2160) sa dvostrukim 2.89 LCD panelima i Fresnel-asferičnim  objektivima. Vidno polje  je 114 stepeni i koristi dve kamere za praćenje.

hp-reverb-vr-headset-front-facing

 

Napravljen da bude udoban

HP Reverb inspirisan je izgledom Oculus Rift-a. Osim mekog materijala na samoj prednjoj strani i njegove dve kamere za praćenje, ova dva uređaja izgledaju veoma slično. Komercijalna verzija HP Reverb uređaja dolazi sa dužom garancijom, jastucima na glavi sa mehanizmom za brzo brisanje znoja jednim pokretom i kabl za povezivanje uređaja sa računarima u rancu. Ovime HP Reverb ozbiljno pretenduje da zauzme visoko mesto na rang listi udobnosti, na kojoj Oculus Rift i PSVR već dugo miruju.

hp-revern-vr-headset-in-action-1-1000x666

 

 

Čini se da tajna njegove udobnosti potiče od male težine (koja tek sa kablom  prelazi jedan kilogram) i ogromne vizuelne jasnoće. Njegov dizajn i uklapanje izgledaju kao kombinacija Oculus Rift, Oculus GO i Google Daydream uređaja. Osim toga, postizanje  4K ukupnog broja piksela na oba oka je veoma  fantastično i korišćenje bilo koje aplikacije ili igrice, predstavlja pravo zadovoljstvo.

 

Za kraj ćemo rešiti još jednu nedoumicu:

Ovaj  uređaj je 100% kompatibilan ne samo sa Windows VR prodavnicom, već i sa SteamVR prodavnicom.

 

 

HP Reverb: 4K VR za samo 599 dolara

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore