VR oprema

Bežično VR iskustvo uz pomoć TPCAST Wireless Vive Kit

Iako virtuelna stvarnost predstavlja jedno potpuno novo iskustvo, trenutno najveću smetnju predstavljaju žice koje povezuju headset(kaciga) i računar. Headset mora da prima veliku količinu podataka jer prebacuje sliku u visokoj rezoluciji i zbog toga mora da koristi najbrži HDMI 2.0.

Koristeći HTC Vive često se dešava da, dok istražujete prostor oko sebe, se zapletete u kabl, što kvari celo iskustvo. Ovde se prirodno javlja potreba za bežičnim rešenjem, koje će omogućiti slobodno kretanje. Problem je u tome što današnja rešenja nemaju mogućnost da pošalji toliku količinu podataka dok se korisnik pomera i okreće.

Kompanija TPCAST je hrabro iskoračila i tvrdi da su rešili problem bežičnog VR. Oni su deo podrške od strane HTCa kroz program Vive X akselerator programa, koji ima fond od 100 miliona dolara kao podršku startapima kroz edukaciju, investicije i mentorstvo. Zvanična prodaja se očekuje sa prvi kvartal 2017. godine.

Predstavnici TPCasta su izjavili da su rešili problem kašnjenja podataka kada se šalje rezolucija 2160×1200 na 90Hz preko WiFi. Proizvod je dostupan za pretprodaju preko njihove kineske verzije sajta za 220$, a trenutni vlasnici HTC Vivea imaju prednost prilikom poručivanja.

Vreme će pokazati da li ovaj proizvod nudi sve što obećava i da li ćemo konačno moći da radimo akrobacije u VRu.

Bežično VR iskustvo uz pomoć TPCAST Wireless Vive Kit

Na našem sajtu možete pratiti najnovije vesti, događaje, tehnologiju i igrice iz sveta virtuelne stvarnosti. Budite u korak s tehnologijom.

Izrada web sajta Progressive Media

Idi gore